vineri, 1 aprilie 2016

Jogging

Joggingul este bun numai atunci cand se refera la activitatea fizica. Daca sensul sau capata intelesul de "alergat", mai ales dupa cineva, el devine toxic. 
De ce trebuie sa alergi dupa acel cineva?! Este clar ca, din moment ce nu stai la taifas cu el, nu prea are mult interes pentru ceea ce i-ai putea oferi, fizic sau spiritual. Sau poate tava de argint pe care i te-ai oferit a fost o prada prea usoara pentru al nostru rapitor. Oricum ar fi si orice s-ar fi intamplat, oamenii nu trebuie urmariti pana la epuizare. Nu are rost. Ar fi doar o pierdere de timp si energie, ca sa nu mai vorbim de nervi si sentimente zdrobite. Cineva ma poate contrazice, spunand ca poate acel "alergat" dupa oameni este tot ce i-a ramas, dupa ce cortina a cazut...este un ultim efort de a nu lasa perdeaua grea a timpului sa se astearna peste ramele cu poze deja ingalbenite de lipsuri, de dureri, de cereri sau pareri. Insa eu spun: este ultimul lucru ramas din ce anume? Povestea voastra s-a sfarsit demult, numai ca tu esti cel care inca a ramas pe banca amintirilor. Daca trebuie sa alergi dupa cineva, fii sigur ca acea persoana a renuntat demult la tine. Am invatat ca oamenii raman langa tine atata timp cat ai ceva de oferit, ce lor le lipseste. Fie ca e vorba de bani, de faima, sfaturi sau doar un umar pe care sa planga pana isi revin, situatia este aceeasi. Sunt foarte putine persoanele ce se opresc din drumul lor pentru a uda samanta sfioasa a unei legaturi, de orisice natura ar fi ea. Si, de obicei, ei sunt persoanele dupa care nu trebuie sa alergi. Restul e poveste! Stiu ca inima iubeste inflacarat, si ca urechile hrănesc spiritul cu toate acele vorbe mai mult sau mai putin intentionate, spuse in momente de pathos. Insa ochii ar trebui sa alimenteze ratiunea, aratandu-i ca vorbele, fara fapte, le spala vantul. Nu incercati sa gasiti mii de raspunsuri la sute de intrebari, pe care celalalt nici nu le viseaza. Acceptati faptele cum sunt si iesiti din umbra indoielii. Nu va incatusati inimile pentru persoane care nu au cheile nici propriei minti. Fiti liberi si invatati sa iubiti frumos, constructiv pentru spiritul vostru. Lasati oamenii sa plece de langa voi, iar timpul si trairile va vor da toate raspunsurile. Mai degraba sa invatam sa privim cu bucurie si nostalgie clipele trecute si sa traim 1000% fiecare moment, pentru ca s-ar putea sa fie unic, piatra de temelie si punct de referinta pentru experientele viitoare. Sa incercam sa ne implinim mai mult sufleteste, nu doar material. Gesturi mici, dar cu greutate!
Atentie, doar, la persoanele ce iubesc nevoia lor fata de voi si nu inimile voastre! Cand nevoia dispare, oamenii se sting...
O noapte plina de emotie va doresc!
                                                        
                                                        Midnightcat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu